Volg mij op facebook!

Ariëlla Kornmehl

Nieuws

Geplaatst op 08 Mei 2019

4 mei 2019 in Het Parool

Ariella Kornmehl bezocht samen met Tommy Wieringa het voormalig concentratiekamp Bergen-Belsen in Duitsland. Naar aanleiding daarvan schreef ze een stuk in Het Parool op 4 mei. Zie de link: https://www.parool.nl/columns-opinie/ook-na-bergen-belsen-is-er-nog-hoop~bf4f022c/

lees meer
Geplaatst op 16 Februari 2019

Ariella Kornmehl gastschrijver in Duitsland

Per 1 januari 2019 is Ariella Kornmehl aangesteld als gastschrijver in de stad Bergen in het Duitse Nedersaksen. Ze zal daar regelmatig verblijven om lezingen te geven op middelbare scholen en om mee te werken aan een educatieprogramma. Tevens zal ze in de gelegenheid worden gesteld om aan haar nieuwe roman te werken. Voor meer informatie : www.bergen-online.de 

lees meer
Geplaatst op 26 September 2018

100 FACESTORIES, het boek is verschenen!

Achter elk gezicht schuilt een verhaal. Samen met fotografe Julie Blik werkte Ariella Kornmehl een paar jaar aan het portretteren van 100 bekende en onbekende Nederlanders. 

De gebundelde portretten zijn uitgegeven door Uitgeverij Lecturis. 

Het boek is overal te koop. Ook via het goede doel : www.makeawishnederland.org/nieuws/facestories

lees meer
Geplaatst op 24 Januari 2018

Essay in de Frankfurter Allgemeine Zeitung

Ariella Kornmehl heeft een essay geschreven waarin haar visie op Duitsland, de vluchtelingen in Europa en het verleden van Duitsland aan de orde komt. Ze zet meerdere gedachten uiteen en onderzoekt de vooruitgang van haar eigen generatie. 

Voor meer informatie: www.faz.net/aktuell/feuilleton

 

lees meer
Geplaatst op 12 September 2017

Toneelstuk 'Wat ik moest verzwijgen' met o.a. Annewil Blankers

Vanaf december zal de bewerking van Ariella Kornmehl's roman 'Wat ik moest verzwijgen' op het toneel verschijnen met o.a. Annewil Blankers en Christo van Klaveren. Samen met Edwin de Vries (schrijver van Soldaat van Oranje) en regisseur Mette Bouhuys werkte Ariella aan het scenario voor het toneelstuk. Het toneelstuk gaat in première in het Singer Museum in Laren en is daarna met ruim 60 voorstellingen te zien.

Voor meer info en de speellijst door Nederland: www.watikmoestverzwijgen.nl 

 

lees meer
Geplaatst op 02 Mei 2017

Interview in Singer Laren n.a.v. 'Theater na de Dam'

Op donderdagavond 4 mei 2017 zal Ariella Kornmehl te gast zijn in het Singer museum in Laren nav het landelijke programma 'Theater na de Dam.' Ze zal daar in gesprek gaan met o.a. Edwin de Vries. 

Het programma begint om 21u. 

Voor meer informatie www.singerlaren.nl

 

lees meer